15 Haziran 2012 Cuma

Akupunktur Etkili Tedavi

Özellikle batı dünyasında, doğu tıbbi uygulamalar sırrına kefen gibidir ve bazı durumlarda batıl veya beceriksiz olarak reddetti. Bu mükemmel ve pratik, giderek araştırılmış ediliyor tıp kurulu bir baz yararlanarak az pazarda neden olmuştur. Geleneksel felsefe merkezli olsa da, akupunktur mainstream içine Çin Tıbbı itme öncülük etkili bir tıbbi uygulama haline gelmiştir.

Insanların akupunktur inanç yatmaktadır söylüyorlar, onlar gerçeği konuşuyorlar. Geleneksel açıklama vücudun önemli organları bağlamak özel kanallardan hayatın bir enerji akışı olmasıdır. Yaşam enerjisi, ya da bu kanalları (meridyenler) akan Qi (telaffuz kii), hastalık ve hastalığa neden akışı, tıkanmalar veya dengesizlikler rahatsız edilebilir bir denge durumu oluşturur. Akupunktur denge sağlanması ve sağlığı için Qi akışı serbest veya kontrol etmek istiyor.

Batı kafasıyla hemen arkaik bir doğu kavramsallaştırma olarak bu görevden olsa "mizah" gerçeği akupunktur uygulama güçlü bir şeyler üzerinde olmasıdır. Diğer bir deyişle, gövde üzerine belirli noktaları ve bezlerinin uyarılması, belirli, biyokimyasal hormonal, ve fizyolojik reaksiyonların kolaylaştırır. Bu duyu reseptörleri (bazen hafif bir elektrik dürtü ile) uyarılması beyinde hipotalamus-hipofiz sistemine özgü bilgileri göndereceğiz. Bu endorfin, güçlü bir morfinden daha ağrı kesici ve serotonin, ruh ve elden çıkarılması etkileyen bir nörotransmiter olan doğal hormon salınımı ortaya çıkarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder