22 Temmuz 2012 Pazar

Akupunktur Öğretisi


6 onayları 6 yin organ ve 6 yang organlar vardır organlarının eşleştirme. Bu 3 yin eşleştirme ve 3 Yang eşleştirme ayrılır. Onlar Tai Yin-Akciğer ve dalak, Shao Yin-Kalp ve Böbrek, Jue Yin-perikard ve Karaciğer, Yang Ming Büyük Bağırsaklar ve Mide, Taiyang-Mesane ve Küçük Bağırsaklar, Shao Yang-San Jiao ve Safra Kesesi. Vardır Bu eşleşmeden anlayışı vücudun yanı otlar ile nasıl davranacağını bilmek olarak etkileyen bazı desenleri ile yardımcı olur.

6 patojenik evils uyumsuzluğu ve hastalık vücutta ne kadar bir yönüdür. Bu rüzgar, soğuk, nem, yaz ısı, kuruluk ve ısı vardır. Bu tek başına, her gövdesi gibi kombinasyonları ile sorunlara yol açabilir. Her biri aynı zamanda vücut farklı yerlerinde zarar verebilirler. Her doğası çok farklı olduğunu ve vücudun çok farklı belirtiler içinde gösterecektir.

Beş element toprak, metal, su, ağaç ve ateş vardır. Her elementin belirli organları, doku, ses, tat, koku, mevsim, renk, iklim, zaman ve karakter ile doğrudan ilintilidir. Elemanlarının anlayış tanısı yanı sıra bazı tedavi ilkeleri ile yardımcı olur. Bir kişi bir sorun uyku var ve sürekli 23:00 ile 1 arasında uyanır Örneğin sonra Safra kesesi ile ilgili bir sorun büyük olasılıkla vardır duyuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder